Passie! Laat je werk je passie zijn!

 

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het terugkeren naar werk en het weer werkfit worden, een hele uitdaging is. Of kan zijn, want eenieder ervaart dit namelijk anders. Maar dat er werk aan de winkel is, is een feit.

 

Werken neemt bij vele mensen een belangrijke plaats in. Door te gaan werken verdien je geld waarmee je je rekeningen kunt betalen en leuke dingen kunt doen. Je leert nieuwe mensen kennen en hebt daardoor je benodigde sociale contacten. Ook kun je je passie kwijt in je werk en spelen zaken als waardering en zelfvertrouwen een belangrijke rol. Maar ook ergens bij horen vinden wij als mens belangrijk, naast onafhankelijk zijn en op eigen benen kunnen staan. Als je dit zo leest, is het nogal wat! Dus is het belangrijk om hier invulling aan te geven.

 

Voor mij leverde terugkeer naar werk twee vraagstukken op, namelijk zingeving en passie. Ik wilde iets gaan doen waarvan ik vond dat het een bijdrage levert aan mens en natuur EN ik wilde iets gaan doen waar ik energie van kreeg en geen negatieve stress opleverde.

 

Het werkfit worden is een ander verhaal. Er zijn verschillende redenen waarom het tijd kost om weer op je oude niveau terug te komen. Denk aan zaken als moeheid, onvoldoende energie, minder zelfvertrouwen en vergeetachtigheid. Het is ook maar de vraag of je nog op je oude niveau kunt werken of wilt werken. Belangrijk is dat een goede begeleiding je ondersteunt in de terugkeer naar werk. En dit start op de werkvloer. 

 

Het is van belang dat de werkgever en werknemer in een zo vroeg mogelijk stadium in het eerste ziektejaar ondersteuning en begeleiding zoeken bij een ervaringsdeskundige. Ondersteuning van de werkgever zorgt ervoor dat deze het proces van de werknemer gaat begrijpen en kan plaatsen. Het vergroot de kans op (snellere) terugkeer binnen het bedrijf en daarmee behoud van de werknemer. En vermindering van de kosten die hiermee gepaard gaan. Begeleiding van de werknemer zorgt voor een tijdige, verantwoorde, geleidelijke en humane terugkeer naar werk. Dit draagt voor de persoon in kwestie bij aan zijn herstel en zijn welzijn. Wat mij betreft een win-win situatie!

 

Om werkfit te worden is het werkfit-traject opgezet om jou als werknemer en werkgever de begeleiding te bieden die nodig is. We maken kennis met elkaar en kijken naar de persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden (belastbaarheid) en gaan dan aan de slag op de werkplek. Het tarief bedraagt € 75,- per uur exclusief BTW en reiskosten. 

 

Wil je er meer over te weten komen? 

 

Bel me of stuur me een mail via mijn contactpagina. Leuk je te mogen ontmoeten!