Mindset! om te beginnen!

 

Het is belangrijk om je eerst een beeld te geven van wat mental coaching eigenlijk is, waarom het zo belangrijk kan zijn en wanneer een mental coach iets voor jou kan betekenen. Als je na het lezen hiervan overtuigd bent dat het jou kan helpen, durf dan om hulp te vragen. Dat is jouw kracht.  

 

Wat is mental coaching?

 

Mental coaching is eigenlijk een manier van persoonlijke training die zich focust op je mindset (gedachten) waardoor je weer de regie krijgt over je leven en optimaal presteert. Er wordt als het ware een andere mindset gecreëerd, zodat er een blijvende gedragsverandering komt. Je leert als het ware het beste uit jezelf te halen. Je innerlijke motivatie te (her)vinden en negatieve belemmerende gedachtenpatronen te beslechten. Zonder dat je het wellicht merkt heeft je mentale gesteldheid – hoe je denkt - invloed op je leven; hoe je je voelt en wat je doet. 

 

Waarom mental coaching?

 

We leven in een maatschappij die veel van ons vraagt. De moderne maatschappij is druk, snel en prestatiegericht. En ook al wil je hier eigenlijk niet aan meedoen, je zit er hoe dan ook middenin. Er wordt van je verwacht dat je jezelf continue ontwikkelt, ambities hebt, voor je gezin en familie zorgt, vriendschappen onderhoudt, passievol leeft, gezond eet, sport enzovoort. Dat alles kan op den duur leiden tot veel stress met allerlei (fysieke) gevolgen van dien. Piekeren, slecht slapen, onrustig, onvoldoende focus, moeite met grenzen stellen, tekort aan zelfvertrouwen, moe, humeurig enzovoort. En op den duur kun je zelfs overspannen raken of volledig opbranden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mental coaching biedt dan uitkomst. Het helpt je weer grip te krijgen op je niet-helpende en belemmerende gedachten. Om die om te zetten naar positieve en constructieve gedachten, zodat je weer balans ervaart en in staat bent te doen en te bereiken wat je graag wilt in het leven. 

 

Wanneer neem je een mental coach in de arm?

 

Er zijn heel veel voorbeelden te noemen wanneer mental coaching kan helpen. Zo biedt het onder andere uitkomst wanneer je in bepaalde situaties telkens weer tegen dezelfde belemmeringen aanloopt. Ook wanneer je je zelfbeeld en zelfvertrouwen wilt verbeteren, je meer innerlijke rust en balans wilt in je bestaan (werk en privé) of je persoonlijke krachten en professionele kwaliteiten wilt ontwikkelen. Dat zijn allemaal zaken waarbij een mental coach je kan helpen. Dat geldt eveneens voor je assertiviteit verhogen, effectiever omgaan met tijd plus prioriteiten stellen enzovoort. 

 

Werkwijze en kosten?

 

We maken eerst kennis met elkaar en hierin verkennen we in het kort de hulpvraag en leg ik mijn werkwijze verder uit. Vervolgens beslissen we of er een klik is en of het zinvol is om samen verder te gaan. Dit gesprek mag plaatsvinden aan de keukentafel bij jou. 

Aan het einde van de kennismaking maak ik de inschatting wat een realistisch tijdspad voor je is en hoeveel sessies er nodig zijn. Hierdoor krijg je ook direct inzage in de kosten. Een coaching gesprek van een uur kost € 75,00 excl. BTW en excl. reiskosten. Het kennismakingsgesprek kost € 35,00 excl. BTW en excl. reiskosten.

Elk traject is maatwerk, maar uit ervaring weet ik dat er tussen de 5 en 10 gesprekken van een uur nodig zijn om jou weer de regie in eigen handen te geven.

 

Contact?

 

Bel me of stuur me een mail via mijn contactpagina. Leuk je te mogen ontmoeten!